Szwedzki ogień

Gotuj w każdych warunkach

Szwedzki ogień to wygodna w użyciu polowa kuchenka. Dzięki specjalnym nacięciom pieniek pali się od środka jak naturalne ognisko przez około godzinę. Foliowe opakowanie umożliwia łatwy transport i przenoszenie. Szwedzki ogień to idealne rozwiązanie dla osób spędzających czas nad jeziorem, na plaży, działce, a także dla wędkarzy i miłośników off-roadu oraz bushcraftingu, chcących zagotować wodę lub podgrzać posiłek. Jeśli wybierasz się poza miasto, weź ze sobą Woodsona.

Instrukcja obsługi:

Rozpakuj folię i podpal knot, który rozpali pieniek. Biwakowe naczynie postaw na palącym się pieńku.instrukcja-szwedzki

 

Informacje techniczne:

 

Pieniek wykonany jest z suchego drewna sosnowego.

Wysokość: ok. 20 cm

Średnica: ok. 15 cm

Czas palenia: ok. 1h

szwedzki ogień